Irodák ózonos fertőtlenítése
Irodák ózonos fertőtlenítése

Irodák ózonos fertőtlenítése

Irodák ózonos fertőtlenítése különösen hatékony és környezetbarát. Ahol sok ember megfordul, egymás akaratlanul megfertőzhetik baktériumokkal, vírusokkal, gombákkal. Járványok alakulhatnak ki. Nem beszélve a csecsemőkről, illetve gyermekekről. Sokszor tapasztaljuk, hogy munkahelyünkről, várótermekből, iskolákból, óvodákból és bölcsődékből szeretteink már megbetegedve térnek haza.
Allergiás megbetegedések is kialakulhatnak. Próbáljuk gyermekeinket védőoltásokkal óvni fertőzésektől, de számos kórokozó megbetegítheti őket. Vegyszeres tisztítószerekkel szabadulunk meg a ránk rakódott szennyeződésektől, ami plusz problémát okozhatnak az arra érzékeny embereknél. Az irodák ózonos fertőtlenítése a legbiztonságosabb módszer, amivel környezetünket fertőtleníthetjük. Abszolút vegyszermentes eljárás, ami nem csak a tárgyak, padlók felületét fertőtleníti, hanem a helyiségek levegőjét is. Az ózon az egyik legerősebb fertőtlenítő szer.


25-ször hatékonyabb, mint a hipoklórossav. ( HOCI )
2500-szor hatékonyabb, mint a hipoklorit. ( OCI )
5000-szer hatékonyabb, mint a klóramin. ( NH2 CL )

(Összehasonlítás 99,99% -a baktérium koncentráció mellett)

Járványos időszakokban elejét lehet venni a járványok terjedésének a közösségi intézményekben. Az ózon hatékony a poratkák által kiváltott allergiás tünetek megszüntetésére. Hatásos a matracokban, szőnyegekben, takarókban, kárpitokban megtelepedő pollenek, gomba spórák ellen is.

Ha megfelelően kezeljük, és észszerű biztonsági óvintézkedéseket követünk, az ózon a legbiztonságosabb fertőtlenítő anyag, amit napjainkban használnak.

Az ózon biztonságos vegyszermentes, 100% környezetbarát fertőtlenítőszer, és szagtalanító, légtisztító vegyület.

Az ózon semmiféle maradványt nem hagy maga után. Rövid idő alatt magától is visszaalakul oxigénné és egyszerűen eloszlik a levegőben, maradandó káros anyagok, és a környezet degradációja nélkül.

FONTOS hogy ha az ózonos fertőtlenítő eljárást olyan berendezéssel végzik, amely nem rendelkezik ózon lebontó ciklussal, akkor a kezelést követően hosszabb-rövidebb szellőztetésre van szükség mielőtt a helyiséget használatba veszi, azonban vegye figyelembe, hogy a szellőztetés csökkenti a kezelés hatékonyságát is. Ezért mi kizárólag olyan berendezést használunk amely rendelkezik ózon lebontó (oxigénné alakító) ciklussal!

Az ózon nem biocid hatóanyag, nem szerepel sem az Európai Unió által jóváhagyott biocid hatóanyagok jegyzékében, sem a felülvizsgálati programba felvett hatóanyagok között. Ezért ózon fertőtlenítő anyagként való felhasználása nem engedély köteles az EU-ban, így Magyarországon sem.

Vissza a főoldalra