Közületek fertőtlenítése

Bölcsődék Óvodák Iskolák Szakrendelők Munkahelyek Közületek fertőtlenítése  

Közületek fertőtlenítése az ózonos fertőtlenítési eljárás, különösen hatékony és környezetbarát lehet. Ahol sok ember megfordul, egymás akaratlanul megfertőzhetik baktériumokkal, vírusokkal, gombákkal. Járványok alakulhatnak ki. Nem beszélve a csecsemőkről, illetve gyermekekről. Sokszor tapasztaljuk, hogy munkahelyünkről, várótermekből, iskolákból, óvodákból és bölcsődékből szeretteink már megbetegedve térnek haza.
Gyermekeink bekerülnek egy közösségbe, ahol fokozottan vannak kitéve, vírusos bakteriális megbetegedésnek. Allergiás megbetegedések is kialakulhatnak. Próbáljuk gyermekeinket védőoltásokkal óvni fertőzésektől, de számos kórokozó megbetegítheti őket. Vegyszeres tisztítószerekkel szabadulunk meg a ránk rakódott szennyeződésektől, ami plusz problémát okozhatnak az arra érzékeny embereknél. A terület ózonkezelése a legbiztonságosabb módszer, amivel környezetünket fertőtleníthetjük. Abszolút vegyszermentes eljárás, ami nem csak a tárgyak, padlók felületét fertőtleníti, hanem a helyiségek levegőjét is. Az ózon az egyik legerősebb fertőtlenítő szer.


25-ször hatékonyabb, mint a hipoklórossav. ( HOCI )
2500-szor hatékonyabb, mint a hipoklorit. ( OCI )
5000-szer hatékonyabb, mint a klóramin. ( NH2 CL )

(Összehasonlítás 99,99% -a baktérium koncentráció mellett)

Járványos időszakokban elejét lehet venni a járványok terjedésének a közösségi intézményekben. Az ózon hatékony a poratkák által kiváltott allergiás tünetek megszüntetésére. Hatásos a matracokban, szőnyegekben, takarókban, kárpitokban megtelepedő pollenek, gomba spórák ellen is.

Mezőgazdaság

Az három oxigénatomból álló ózon nagyon reaktív, gyakorlatilag nem szennyező és nem marad utána szermaradvány, megszünteti a szagokat, elpusztítja a gombákat és fertőtleníti az olyan szemes terményeket, mint a kukorica, a bab, a búza, a cirok és a rizs. Az új eljárás a hagyományos permetezési eljárásokban használt mérgező és rákkeltő metil bromidot és a foszfintablettákat helyettesíti. Így el lehet kerülni azt a mintegy 18 százalékos termésveszteséget, amit a kórokozó szervezetek jelenléte okoz.
Forrás: http://www.alphagalileo.org

Áraink