Most nem a lángokkal küzdenek
Marosi Antal (balra) és Molnár Endre a fertőtlenítő munka után….

Nagy teljesítményű ózongenerátorral fertőtleníti a koronavírus által érintett épületek helyiségeit a Magyar Légi Tűzoltó és Életmentő Egyesület. A vegyszermentes eljárás hatékony eszköz a járvány elleni harcban.

– Nem az autóbuszok vagy mentőautók fertőtlenítőihez csatlakoztunk, hanem nagy légterű helyiségeket vírustalanítunk – mondta Marosi Antal, a Magyar Légi Tűzoltó és Életmentő Egyesület elnöke a Borsnak.

– Például olyan stratégiai helyeket, amelyek ügyeleti rendszerhez tartoznak, így nem várathat magára a használatba vételük. Ilyen lehet egy kórházi műtő vagy egy közüzemi szolgáltató helyisége. Ha a munkatársak közül valakiről kiderül, hogy koronavírussal fertőzött, de a munkának folytatódnia kell, akkor védőfelszerelésben kiszállunk, és miután mindenki elhagyta a területet, ózonnal fertőtlenítünk. Ez vegyszermentes módszer, amely minden kórokozót elpusztít. A levegőt ózonnal telítjük, majd a generátor vissza is állítja a megfelelő oxigénszintet, és a munka folytatódhat tovább – magyarázta Marosi Antal.

Az eszközt az ipari méretű ózongenerátorokkal rendelkező Ózon Kontakt Kft. stratégiai partnerként bocsátotta a Magyar Légi Tűzoltó és Életmentő Egyesület rendelkezésére.

A tűzoltó egyesület fertőtlenítési tevékenységéről a Karc FM készített rádióriportot, amelyet itt hallgathat meg:

Forrás: https://www.teol.hu/

Forrás: http://www.borsonline.hu

Ennek a cikknek a további megjelenési helyei:

www.teol.hu

www.sonline.hu

www.zaol.hu

www.kisalfold.hu

www.erdon.ro

www.delmagyar.hu

www.feol.hu

haon.hu

www.teol.hu

www.vaol.hu

www.nool.hu

boon.hu

www.szoljon.hu

www.beol.hu

www.bama.hu

www.duol.hu

www.baon.hu

www.veol.hu

www.kemma.hu